Bőgel György

Bőgel György

Bőgel György

Professzor | Central European University - Department of Economics and Business

Előadás: Túl a kamaszkoron

Az internetes kereskedelem nagyjából két évtizedes múltra tekint vissza, vagyis elérte a nagykorúságot. Várható, hogy a növekedése az elkövetkező években is dinamikus lesz. Számos olyan fejlesztés alatt álló vagy már hadrendbe állított technikai és szervezési megoldással találkozhatunk, amelyek bővítik a piacát, növelik a hatékonyságát, elhárítanak előle valamilyen akadályt. A technikai trendek közül elsősorban a mesterséges intelligencia és a robotika térhódítására ajánlatos figyelnünk. A nagykorúság azonban nem csak technikai problémákat és megoldásokat jelent: méreténél és versenyképességénél fogva az

Az előadóról:

Közgazdasági egyetemi tanulmányait követően először vállalatszervezési tanácsadóként, majd egyetemi oktatóként tevékenykedett, a tanítás mellett több éves átfutású nemzetközi fejlesztési programokat irányított. 2001-ben stratégiai tanácsadó lett a KFKI Számítástechnikai Rt-ben, és ugyanebben az évben kapott meghívást a CEU Business School tanári karába külsős professzorként. Ma a CEU főállású tanára.
Szakterülete az infokommunikációs piac elemzése, az informatika hatása a gazdaságra. E témákról önállóan, illetve társszerzőkkel tizenegy könyvet és több mint száz szakcikket publikált magyar, illetve angol nyelven. Tanácsadóként és oktatóként számos iparágban és vállalatnál szerzett tapasztalatokat. Több mint tíz éve aktív blogger. Elnöke, illetve elnökségi tagja volt a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Egyesületnek, ma az NJSzT alelnöke.