Dr. Horváth Attila

Dr. Horváth Attila

Dr. Horváth Attila

elektronikus fizetések üzletágvezető, docens | BIG FISH Internet-technológiai Kft., Metropolitan Egyetem

Előadás: Hogyan fizet az ügyfél határon innen és túl? – Friss elektronikus fizetési megoldások és tapasztalatok a hazai és az európai piacon és mit várhatunk a következő néhány évben?

Ma, amikor mindenki a fintech forradalmáról beszél, ám még mindig készpénzt használ, az elektronikus kereskedők számára kiemelten fontos, hogy tisztán lássanak, mi az ami a a gyakorlatban is hasznos és használható innováció a fizetések területén, és mi az ami még csak a távoli jövő zenéje. Kriptodevizák, azonnali átutalás, mobil fizetés, tárcák, böngésző alapú fizetések, fintechek, PSD2 – az előadásban helyre tesszük a hívószavakat a praktikus kereskedelmi használat, és jelenlegi hazai realitás szempontjából. Bemutatjuk az előző év során elérhetővé vált innovációkat az online fizetések területén és kitekintünk a következő évekre: mi az amivel reálisan számolni kell ezen a területen.

Az előadóról:

Két éve vezeti a BIG FISH Kft-nél a BIG FISH Payment Gatewayt, Magyarország legnagyobb szolgáltató független fizetési kapuját, jelentős szerepe volt az önálló Elektronikus fizetési üzletág kialakításában. 15 éve foglalkozik az e-kereskedelem, e-fizetések és a gazdaságinformatika trendjeinek vizsgálatával, valamint a területhez kötődő fejlesztési projektekkel, tanácsadással.

Párhuzamosan a felsőoktatásban is folyamatosan aktívan oktat, számos tudományos- és szakmai konferencia előadója, rendszeresen publikál. A Budapesti Metropolitan Egyetem docense, az E-business menedzsment specializáció és az Executive MBA for e-business posztgraduális képzések létrehozója és vezetője; korábban az INFOTA Kutatóintézet vezető kutatója. A Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért (Ecommerce Hungary) szakmai szervezetnek alapítása óta aktív tagja.

Tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetemen és a Budapesti Műszaki Egyetemen folytatta, ahol mesterdiplomát szerzett pénzügyekből, illetve banki informatikából, majd doktori címet az elektronikus fizetési területen végzett kutatásai eredményeként.

Két kisfiú büszke apukája.